Reklam

CHP´Lİ ÖZ HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

CHP´Lİ ÖZ HEMŞERİLERİYLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
29 Nisan 2016 - 11:35

Merkez İlçe Köylerinde CHP Rüzgârı Esti

Bugün Çanakkale Merkez Barbaros Mahallesin´de bazı kahvelerde hemşerileriyle kucaklaşarak, hasret gideren Öz, partisinin ülke gündemi başta olmak üzere ülke meselelerine ilişkin politikalarını hemşerilerine yüz yüze anlatmaya devam ediyor. Öz, öğleden sonra Erenköy´de (intepe), Yenimahalle, Gökçalı, Çıplak, Teyfikiye, Kumkale, Halileli köylerini ziyaret ederek çalışmalarını sürdürdü. Öğleden sonra Merkez ilçe yönetim kurulu üyesi Tayfun Barın ile başladıkları ziyaretlerde Öz, alışıldık temposuyla merkez ilçe köylerinde CHP rüzgarı estirdi.

Köylülerimiz Ata, Dede Yadigarı Tarlalarında İşçi Durumuna Düşecekler!

Köylerde hemşerilerinin sorunlarını dinleyen Öz, hem ülke gündemine ilişkin olarak partisinin görüşlerini aktardı hem de genel kurul çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdi. Emeğiyle geçinen köylümüzün birçok yerde dile getirdiği başlıca sorunları; alım güçlerinin her geçen gün azalması ile yem ve gübre fiyatlarının artma eğilimi oldu. Öz, yurttaşlarla sohbetinde kendilerinin durumun farkında olduğunu ülkenin üretmeden kalkınamayacağını ve her geçen gün üretimden uzaklaşan insan kaynağı ile bunun başarılmasının mümkün olmadığını ifade etti. Gittiği köylerde bugün burada 30 yaşın altında genç kalmamasının nedeni nedir? Neden gençlerimiz memleketi terk ediyorlar diye soran Öz´ün aldığı yanıtlar ise aslında memleketin gerçek tablosunu ortaya koyuyor. Hemen hemen bütün köylerimizde yanıt aynı; “vekilim çocuklarımız burada karnını doyuramıyor ki” oldu.

Muhteşem coğrafyası verimli topraklarıyla Çanakkale´nin köyleri artık gençlerini doyuramıyor ise burada bir sıkıntı vardır, bir sorun vardır diyen Öz, hükümetlerin görevi yurttaşlarının sorunlarını çözmektir. İstihdam yaratacak modeller geliştirmektir diyerek sözlerini sürdürdü. Çanakkale´de tarım arazilerinin hızla el değiştirmeye başladığına değinen Öz, bu durum böyle devam ederse hemşerilerimiz ata, dede yadigârı tarlalarında işçi durumuna düşecekler dedi.

Elleri Öpülesi Çiftçilerimizin Sorunlarını Sürekli Gündeme Getiriyorum

Ülke ve bölgemizin sorunlarına ilişkin olarak kamuoyu yaratmaya çalıştığını ifade eden Öz, kentimizi bekleyen en büyük tehlikelerden bir olan termik meselesi başta olmak üzere, Çanakkale´nin köylerinde emekleriyle, alın terleriyle, şerefleriyle yaşayan derdi, tasası; tarlası tapanı, hayvanı ahırı olan elleri öpülesi çiftçilerimizin sorunlarını sürekli gündeme getiriyorum dedi.  Geçtiğimiz hafta çiğ süt üreticilerimizin sorunları hakkında TBMM´de düzenlediğim basın toplantısı ve akabinde yaptığım konuşma ile üreticilerimizin sorunlarına dikkat çekerek bir farkındalık yaratma ve hükümeti çözüm odaklı adımlar atması konusunda harekete geçirmeye çabaladığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Nitelikleriyle Oynatmayacağız!

Laiklik eksenli tırmanışa geçen yeni anayasa tartışmalarına ilişkinde görüşlerini çeşitli defalar kamuoyu ile paylaştığını ifade eden Öz, Meclis başkanı karşıdevrimci ideolojinin tetikçiliğine soyunmuştur, kişisel görüşüm, ailesel görüşüm, partisel görüşüm, bunların hepsi lafı güzaftır. O zat şunu bilmelidir ki, bizler o zihniyetin filizlendiği rutubetli dehlizleri iyi biliriz. Türkiye Cumhuriyeti´nin bu gericilikle mücadele edebilecek tarihsel birikimi de cesareti de vardır. Ne bölücülük ne irtica bu topraklarda filizlenemeyecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum