Reklam

"ÇOMÜ İÇİN CİDDİ BİR PROJE DOSYAM HAZIR"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şener, ÇOMÜ için ciddi bir projeler dosyası hazırladığını vurguladı.

 "ÇOMÜ İÇİN CİDDİ BİR PROJE DOSYAM HAZIR"
01 Şubat 2023 - 12:24
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde rektörlük görevinin değişim tarihinin yaklaşması sebebiyle ilk olarak rektör adaylığını açıklayan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye’nin parlayan yıldızı olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin tercih edildiği halde, hak ettiği yerde olmadığını savundu. 
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını uygun görmesi halinde ÇOMÜ rektörü olarak Yurtiçi ve Uluslararası projelerin hazır olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alper Şener, ilk olarak öğretim üyesi erozyonunu önlemek istediğini belirtti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eğer takdir eder ise rektör olursam, ilk olarak öğretim üyesi erozyonunu önleyeceğim. Öğretim üyeleri neden buraya gelmelerine rağmen burada durmuyorlar. Benim elimde böyle bir imkan olursa, öğretim üyelerini ortamını maddi ve manevi olarak iyileştirmek gerekiyor. Öğretim üyelerimizi yeniden Çanakkale’ye kazandırmak için durmadan çalışacağım. Onların iyi bir öğretim gerçekleştirmesi için kaliteli rahat çalışma ortamlarını yaratılıp sorunlardan uzak bilimle uğraşmaları için elimden geleni yapacağım” dedi.
Hükümetin üniversitelere ciddi anlamda önem ve destek verdiğini söyleyen Prof. Dr. Alper Şener, herşeyi devletten beklememek gerektiğini vurgulayarak, üniversitenin de gelir getirici projelere imza atmasının doğru olacağını bildirdi. Prof. Dr. Şener, “Gelir getirici faaliyetleri artırmak gerekiyor. Mesela benim projelerimden biri sağlık turizmi. Sağlık turizmini, Çanakkale’de şekillendirip canlandırmak lazım. Organize Sanayi bölgelerine İstanbul’dan yoğun talep ve yatırım var. Bunları sağlık turizmiyle birleştirmek gerekiyor. Bu bir fırsat. Köprünün yapılması, tünellerin açılması buraya insan trafiğini artıracak. Bu nedenle sağlık turizmini canlandırmak lazım. Bu ne olabilir estetik olabilir, diş olabilir, saç ekimleri olabilir. Bunları çeşitlendirip artırmak mümkün. Bu nedenle Çanakkale balkan ülkelerinden insanlar çekilebilir. Üniversitelerde eğitimin yanında birer sanayi fabrikası gibi ekonomik çalışmalar yapılabilir. Çanakkale ve ilçelere ait proje dosyamız hazır” diye konuştu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastane’nin ihtiyaçlarını yakından takip ettiğini söyleyen Prof. Dr. Alper Şener, “Sağlık Uygulama hastanesinin ciddi anlamda mali disipline ihtiyacı var.” dedi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “Mali disiplin ile neyi kastediyorum. Hastanenin ısınma maliyeti aylık 3 milyon TL civarında. Aslında bu hastanenin total gelirinin beşte biri neredeyse. Bu konu proje ile tasarrufa çevrilebilir. Ne yapılabilir. Düşündüğüm bir proje ile çeşitli destekler ile rüzgâr türübünü enerji santrali kurulabilir. Böylece hastane ve kampüslerin tasarruf etmesi sağlanabilir. Çünkü ciddi bir gelir dışarıya çıkıyor. Bu tarzdaki ufak dokunuşlarla çok ciddi geri dönüşler elde edebiliriz. Bu konu hakkında da destek alınarak yapılmasını planladığımız çeşitli projelerimiz hazır” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum