Reklam

ÇTSO AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI DÜN YAPILDI

Toplantının açılış konuşmasını ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay yaptı.

ÇTSO AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI DÜN YAPILDI
13 Ağustos 2020 - 11:44
Okyay konuşmasında şunları söyledi, “Vakalar hızla artıyor. Bu mesele sadece devlet tedbirleri ile baş edebilecek bir konu değil. Vatandaşlarımızın dikkatli olmasında büyük yarar var. Ülkelerin ve şirketlerin zayıf yanların oryaya koyan bir turnusol kağıt görevi gördü. Bugünlerse herkesin dövizle yatıp kalktığını söylemek mümkün. Ülkemizin cari açık sorununu çözebilmek sürdürülebilir ekonomi ile olacaktır. Bu tür dalgalanmalarda gerekli tedbirleri alıp sağlam durmak çok önemli. Öte yandan normalleşme adımlarının atıldığı haziran başından bu yana V tipi bir toparlanma ekonomide var. Henüz salgının ekonomimiz etkilerini geride bıraktı diyemeyiz. Gün enseyi karartıp ekmeği küçültme günü değil. Esnek çalışma modeline uyum sağlamalıyız. Çanakkale ruhu bu ülkenin mayası. Yapılan araştırmalarda ne mutlu ki hala en yaşanabilir şehir olmayı sürdürüyor. Çanakkale’ye yaşanan araç sayısı yüzde 10 artış yaşanmış. Otel doluluk oranı yüzde 90’larda. Bu da Çanakkale’nin cazibe merkezi olacağının önemli göstergesi 1800 işletmelerimizin hiçbirinde ceza kesilecek bir duruma rastlanmadı” dedi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ
Ardından ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu konuşmasını gerçekleştirdi. Semizoğlu açıklamasında,” Her sektör pandemiden bir şekilde etkilendi. Yeni destek paketlerine ihtiyaç var. Borç yükünü hafifletilmesi taleplerimizin takipçisiyiz. Çanakkale’ye eğitime destek veren en iyi kurumların başında bulunuyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz. Sayın Valimiz ile 81 ilde kontroller denetimlere katıldık. Gerekli uyarılar yapılıyor, pandemi bitmedi. Bir kişiden çıktığını unutmayalım. Bir kişide kalana kadar da bitmeyecek. Salgında ve her krizde de elimizi taşın altına koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.

BİÇİLMİŞ KALIP ROLLERİN DIŞINA ÇIKILMASINI AMAÇLIYORUZ
Ardından TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Şimşek bir konuşma gerçekleştirdi. Şimşek girişimci kadınların bir araya gelerek toplumda kadına biçilmiş kalıp rollerin dışına çıkılmasını hedeflediklerini belirterek, “Kadınımızın ekonomik olarak yok sayılmadığı bir yerde yaşamasını amaçlıyoruz” dedi.

YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Vali İlhami Aktaş, “Güzel bir ilde altıyla üstüyle, tarım ve turizmiyle Türkiye’nin en önemli şirketlerini markalaşmış olduğu bir ilde görev yapmanın gururunu yaşıyorum. Bu süre içinde iki ay doldurmadan özellikle iş insanlarımızdan gördüğümüz misafirperverliklere teşekkür etmek istiyorum. Görev yaptığımız süre içinde bu memleketin güçlenmesi yönünde yapılacak imzada düşen sözde hiçbir bürokratik engeli gözetmeden atacağımız imzalarda yol açıcı olacağımızı söylemek isterim. Son yıllarda ilimizde yapılan sağlık 500 milyon TL’nin üzerinde. Planlanan yatırımlarla birlikte 650 milyon civarında. Bu da ülkemizin pandemi sürecinde nasıl ayakta kaldığını gösteren bir çalışma. Üretmemiz lazım. Ticaretin üretimin sahipleri de sizlersiniz. Yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum