ÇTSO Yapı İşyerlerinde İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği Bilgilendirme Semineri Düzenledi
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve ÇSGB işbirliğinde ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde “İnşaat İşyerlerinde Alınması Gereken Güvenlik Önlemleri ve 2018 Teftiş Uygulamaları”konulu bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.
Çalışma Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İnşaat Yüksek Mühendisi İş Müfettişleri Mehmet Melih Koçak ve Rıza Tosun tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme seminerine, Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gün, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aydoğdu, Genel Sekreter Sema Sandal ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.
“NİSAN 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN ÇANAKKALE´DE DENETİMLERE BAŞLIYORUZ. FİRMALARIMIZIN DENETİM ÖNCESİNDE ALMALARI GEREKEN TEDBİRLERE BU SEMİNERLE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”
İş Müfettişi Mehmet Melih Koçak tarafından gerçekleştirilen sunumda; 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, İşyerlerinde İşin Durdurulmasına Dair Yönetmelikler, İş Yerlerinde Alınması Gereken Tedbirler, İş Güvenliğinde Uygulanan TSE Standartları, İnşaat Denetimlerinde Örnek Uygulamalar, Yüksekte Güvenli Çalışma ve İlk Yardım konularında denetimler sırasında işyerlerinden beklenen standart uygulamaları hakkında bilgi verdi.
“FİRMALARIMIZIN MAĞDUR OLMAMALARIAMACIYLANİSAN AYINDA BAŞLAYACAK DENETİMLER ÖNCESİNDE İŞ MÜFETTİŞLERİMİZİN ODAMIZDA BİLGİLENDİRME YAPMALARINI TALEP ETTİK”
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu; “Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Odamıza Nisan ayında denetimlerin başlayacağına dair bilgi verildi. Sağ olsunlar Melih ve Rıza Bey´ler de ziyaret ettiler ve böyle bir bilgilendirme toplantısı yapmaya karar verdik. Bugünkü sektör temsilcilerimizin yoğun katılımından ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi görmüş olduk. 6331 Sayılı Kanun işyerlerine çok sayıda yükümlülük getirdi. Kanun koyucunun esas amacının kazaya ceza kesmek değil, kaza olmasını önlemek olduğunu düşünüyoruz” diyerek tehlikeli ve çok tehlikeli sınıflarda yer alan işletmelerimizin cezai müeyyidelere maruz kalmamaları için gerekli tedbirleri zamanında almalarını istedi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı İbrahim Gün, Oda üyelerinin yaklaşık %202sinin inşaat sektöründe yer aldığını vurgulayarak, Mesleki Yeterlilik sınavları hakkında bilgi verdi ve konuyla ilgili İş Müfettişlerince hazırlanan sunumların sektördeki tüm üyelere gönderileceğini ifade etti.
YORUMLAR