Reklam

Cumhuriyetimiz 92 yaşında

Cumhuriyetimiz 92 yaşında
29 Ekim 2015 - 11:11

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen tören, Çan Kaymakamlığı´nda gerçekleştirilen bayramlaşma ile başladı.

 Bugün saat 09.00´da Kaymakamlıkta düzenlenen bayramlaşmanın ardından Atatürk Şehir Meydanında düzenlenen törene Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Garnizon Komutanı Jan. Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz,  Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan Emniyet Müdürü Hüseyin Uğurelli, Cumhuriyet Savcısı Nazan Güneri, Çan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Muhammet Erat, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İmalettin Meriç, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Zeki Yılmaz, Oda Başkanları, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları ve temsilcileri, İdari amirler ve Öğrenciler katıldı.
Tören Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Jan. Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz, Çan Belediye Başkanı Dr.Abdurrahman Kuzu´nun yurttaş ve öğrencilerin bayramlarını kutlaması ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu´nun yaptığı konuşmada:
“Milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyetimizin 92´inci yılını birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içindeyiz. Bu bayram hepimize kutlu olsun.

19 Mayıs 1919´da Ulu Önder Atatürk´ün Samsun´a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare şekli, Cumhuriyet idaresidir" diyerek ilan ettiği cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyet; milli hayatı bitmiş sanılan büyük bir milletin yurdumuzun her köşesini sulayan kanlarının bedeli, özgür ve bağımsız yaşama isteğimizin sembolüdür.

Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir.

Cumhuriyet; Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir.

Cumhuriyet; birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır.

Cumhuriyet´in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde Ülkemiz her alanda önemli atılımlar gerçekleştirerek, dünyada saygın bir devlet konumuna gelmiştir.

Kıymetli Çanlılar;

Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet, milletin kendisidir. Milletimiz, cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır, "Egemenlik Kayıtsız, Şartsız Milletindir" ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır.

Türk Milleti, Cumhuriyet Rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir.

Bizlere düşen görev; Atatürk´ ün önderliğinde büyük Türk Milleti´nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmaktır.

Dünyanın yaşadığı değişim ve dönüşüm sürecini, ağır bedeller ödemeden, milli menfaatlerimiz ve milli hedeflerimize halel getirmeden yaşayabilmek için iyi bir tarih şuuruna ve gücünü milletten alan bir vizyona sahip olmamız gerekmektedir.

Bu sebeple de, İmparatorluktan Cumhuriyet´e doğru giden süreci çok iyi bilmek, anlamak, kavramak ve her zaman hatırda tutmak zorundayız. Çünkü bu süreç devletimizin bekası ve milletimizin geleceği, huzur ve mutluluğu açısından çok önemli bir rehberdir.

Gençlerimiz ve her gelecek kuşak bilmelidir ki, bu vatanda kurduğumuz cumhuriyet Ulu Önder Atatürk´ün önderliğinde bir ölüm kalım mücadelesinden sonra gerçekleştirilmiştir. Bu büyük başarının arkasında binlerce şehit ve gazimizin payı vardır. Bu bakımdan kurulan bu büyük eserin her yönü ile gelişmesi geliştirilmesi, her türlü tehlikede titizlikle korunması kaçınılmaz bir görevdir. Şüphesiz ki cumhuriyet kuşakları, bu görevin bilinci içinde kendilerine bırakılan emaneti koruyacaklar, Türkiye cumhuriyetini Büyük Önderin çizdiği yolda; birlik, beraberlik ve huzur içinde sonsuza dek yaşayacaklardır.

Cumhuriyetimizin varlığını güçlü biçimde sürdürebilmesi için hepimizin üzerine belli bir sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluk, çocuklarımıza ve gençlerimize Cumhuriyet sevgisini aşılamak, değerlerinin ne anlama geldiğini ve kendilerine neler kazandırdığını açık biçimde anlatmaktır. Böylece gelecek nesillerimiz de bu meşaleyi şuurlu biçimde taşımaya devam edecektir

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 92´inci yılını kutluyor, büyük önder Atatürk, silah arkadaşları ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Cumhuriyet bayramı ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kros yarışmaları, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri sıra ile Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Jan. Yüzbaşı Cengiz Mete Yavuz, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu Çan İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Uğurelli, Çan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Muhammet Erat dereceye giren öğrencilere ödüllerini taktim ettiler. Akabinde Halk eğitim merkezi folklor ekibi gösterilerini sergiledi. Bando ve Trompet takımı eşliğinde programa katılan okulların protokolü selamlamasının ardından tören sona erdi.







































YORUMLAR

  • 0 Yorum