Reklam

EFSANE GÜREŞLER 290.KEZ YAPILDI

290. Çardak Yağlı Pehlivan güreşlerine katılım rekor seviyede oldu. İzleyenler güreşe doydu.

EFSANE GÜREŞLER 290.KEZ YAPILDI
27 Ağustos 2024 - 13:12
Bu yıl güreş ağalığını ilk yılını yaşayan Çanakkale’nin önde gelen iş adamlarından Turgay Kılıç’ın rekor sayıda misafir güreş ağaları Çardak a desteklerini açıklarken Türkiye’nin tanınmış 32 başpehlivanı 290.sı düzenlenen Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan güreşlerinde izleyenleri adeta büyüledi. Kıran kırana geçen güreşlerin kazananı, Çan Belediyesi Güreş Takımının sporcusu, Avrupa minderlerini son 3 yıldaki şampiyonu, ‘Altın Adam’ Feyzullah Aktürk oldu. Yağlı güreşin bir diğer ismi olan Serhat Balcı ile kıran kırana mücadele eden Aktürk, puanlamada Serhat Balcı’yı yenerek 290. Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin galibi olarak altın kemeri kazandı. Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci’nin yoğun misafirleri de dikkat çekti.

Güreşlere Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman , Çanakkale İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Miletvekili İsmet Güneşhan, Cumhuriyet Halk Partisi  Milletvekili Özgür Ceylan, İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, ,İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti İl Başkanları, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Güreşlerin ücretsiz izlenmesi seyirci sayısında yoğun bir katılım sağlarken güreşleri yaklaşık 10bin kişi izledi.

“290 YILDIR AYNI YER AYNI HEYECAN”
Başpehlivan güreşleri öncesi konuşma yapan Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci; “ Türk tarihinin en eski yağlı pehlivan güreşlerinden olan güreşlerimizi bugün yapıyor olmanın büyük gururunu yaşıyoruz. Burada Türkiye’nin en iyi 32 başpehlivanı katılarak kol bağlayacaklar. Ben inanıyorum ki Çardak güreş seyircisi hem tribünlerimizde hem de ekranlarının başında güreşe doyacaklar. Zor şartlar altında bugün bu güreşleri yapıyorsak bize en büyük desteği veren, İç İşleri Bakan Yardımcımız Bülent Turan’a, ağalıkta ilk yılı olmasına rağmen gecesini  gündüzüne katan Güreş Ağamız Turgay Kılıç’a, Kırkpınar’ın Efsane Ağası Seyfettin Selim’e ve yöre ağalarımıza bizlerden desteklerini esirgemedikleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Türkler’in Rumeli’ye geçiş kapısı olan Çardak’ta ata sporumuzun sevenleriyle buluşturmak bizleri mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN BENİM EN ONURLU GÜNÜM”
290. Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin; Güreş Ağası, Troy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, İş Adamı Turgay Kılıç ağalık ihalesinde tekrar ağa seçildi. Turgay Kılıç yaptığı konuşmada, “Tarihin ilk yağlı pehlivan güreş sahasında tekrar ağa olmak, beni bugün burada yalnız bırakmayan elliyi aşkın ağa dostlarım ile bu güreşlerin yapılmasında ilk günden bu yana her türlü desteği veren İç İşleri Bakan Yardımcımız Bülent Turan nezlinde herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün benim en onurlu günüm. Çünkü burada bir şölen havasında güreşler yapılıyor. Tecrübesiyle ve ağabeyliğiyle bizleri yalnız bırakmayan Kırkpınar’ın Efsane Güreş Ağası Seyfettin Selim abime, Kırkpınar’ın Yeni Ağası değerli dostum Ufuk Özünlü’ye ve tüm ağa dostlarıma burada beni yalnız bırakmadıkları teşekkür ediyorum. Bundan sonra bize layık görülen bu bayrağı en üstlere taşıyarak daha iyi yerlere getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yağlı güreşlere her branşta yaklaşık binin üzerinde güreşçi katılırken Çan Belediyesi Güreş kulübünün sporcuları birçok dalda kürsüde yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum