Reklam

ELDER´den 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde Açıklama...

ELDER´den 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde Açıklama...
27 Kasım 2017 - 13:30

ELDER: "kadına karşı uygulanan şiddete" Karşı Birlik Oldular...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde Çanakkale Kadin El Emeğini Değerlendirme Derneği ve Kadın Dayanışma Merkezi Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yapıldı

 

Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlendirme Derneği ve Kadın Dayanışma Merkezi Cumhuriyet Meydanında toplanarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde ‘kadına karşı uygulanan şiddete´ dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasına dernek üyesi kadınlar, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başkan Vekili Rebiye Ünüvar ve vatandaşlar katıldı.

 

25 Kasım, 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti´nde, Salcedo´da Ojo de Agua adlı köyde doğmuş  Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele eden Clandestina Hareketi´nin öncülerinden olan Patria, Minerva ve Maria Mirabel kardeşlerin sistem tarafından katledildiği tarihtir. Mirabel kız kardeşlerin, diktatörlüğün askerleri tarafından, tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde katledildikleri, utanç gününün ve insanlık ayıbının yıl dönümü.

1981´de Dominik´te toplanan Latin Amerika Kadın kurultayında; 25 Kasım , "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü"  olarak kabul edildi. Daha sonra 1985 yılında, BM tarafından "25 Kasım, kadına yönelik şiddetin yok edilmesi için uluslararası mücadele" günü ilan edildi.1981 den bu yana dünyanın dört bir köşesinden kadına yönelik şiddete ‘hayır´ diyorlar.

Basın açıklamasını ELDER başkanı Fatma Erdoğan okudu.

 

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum