Reklam

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİNDE YENİ DÖNEM

Son dönemde elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yaşanan artışlar, birçok haneyi zor durumda bıraktı. Elektrik ve doğalgaz faturalarına sağlanan devlet desteklerinde ise yeni bir düzenleme yapılacağı duyuruldu.

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİNDE YENİ DÖNEM
18 Eylül 2024 - 12:31
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yalnızca dar gelirli ailelere fatura desteği verileceğini açıkladı. Yüksek gelire sahip olan haneler bu destekten yararlanamayacak.
GELİRİN KADAR ÖDE MODELİ GELİYOR
Bakan Bayraktar, yapılan yeni düzenleme ile birlikte devletin enerji faturalarına sağladığı desteğin sadece dar gelirli ailelere yönelik olacağını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak yürütülen çalışma kapsamında, gelire göre destek verilmesi planlanıyor. Bakan, "Yüksek gelir grubunda yer alan ve gerçek maliyetleri karşılayabilecek kişilerin artık bu destekten yararlanamayacağını" ifade etti.
MEVCUT DESTEK DEVAM EDİYOR
Bayraktar, devletin doğalgaz ve elektrik faturalarına ciddi destekler sağladığını vurgularken, 1000 liralık bir fatura için devletin yaklaşık yüzde 60'ını karşıladığını belirtti. Ancak yeni düzenleme ile bu desteğin yalnızca ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara verileceğini ekledi.
ELEKTRİK FATURALARINDA YENİ DÖNEM
Yapılacak düzenleme, büyük evlerde oturan, elektrikli araç sahibi olan ve yüksek elektrik tüketen haneleri kapsam dışı bırakmayı amaçlıyor. Bayraktar, desteklerin artık maliyet esasına göre yeniden yapılandırılacağını ve gerçekten ihtiyaç sahiplerine yönlendirileceğini ifade etti.
Enerji fiyatlarındaki enflasyon göz önüne alınarak, Merkez Bankası ve Hazine ile iş birliği içinde çalışmaya devam edileceği belirtildi. Yeni dönemde, devletin bütçe imkanları dahilinde bu desteklerin devam edeceği ancak önceliğin dar gelirli aileler olacağı vurgulandı.

Kaynak: Haberler.Com
https://www.haberler.com/ekonomi/elektrik-ve-dogalgaz-faturalariniz-aniden-17830195-haberi/
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum