Reklam

ENDOSKOPİ VE KOLONOSKOPİ İÇİN ÇAN DIŞINA ÇIKMAYA SON!

ENDOSKOPİ VE KOLONOSKOPİ İÇİN ÇAN DIŞINA ÇIKMAYA SON!
30 Ağustos 2016 - 15:08

Hastaneye kurulan Endoskopi ve Kolonoskopi Ünitesi ile mide ve bağırsak hastalarına gerekli tetkikler artık Çan Devlet Hastanesi´nde yapılmaktadır. Bu sayede hastalarımızın Endoskopik tanı işlemleri için çevre il ve ilçelere gitmelerine gerek kalmayacak.

Hizmete giren Endoskopi ve Kolonoskopi Ünitesi sorumlu hekimi Genel Cerrahi Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı Çan´ımızın evladı Op. Dr. Halil Erdem Güneri;

"Hastalar, hekimlerce muayene edildikten sonra uygun görülen hastalara bu ünitede Gastroskopi ve Kolonoskopi işlemleri başarıyla yapılmaktadır. Hastaya bu muayene, ağızdan küçük çaplı ucunda parlak ışığı ve kamerası olan, uzun ve bükülebilir bir tüpün yutturulması ile gerçekleştirilir. Tüpten aşağıya doğru bakarak herhangi bir hastalığın olup olmadığı araştırılır. Gerekli durumlarda laboratuvar analizleri için küçük doku örnekleri alınır. Bu da forsepsler yardımı ile ağrısız bir şekilde endoskopla yapılmaktadır. Bu sırada hastaya uygulanan bu işlem herhangi bir ağrıya sebep olmadığı gibi nefes almayı da engellemez. Endoskopi sonrası hasta ertesi gün normal aktivitelerine geri dönebilmektedir " dedi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halil Erdem Güneri, Çan Devlet Hastanemizde aynı zamanda Genel Cerrahi dalında Laparoskopık (kapalı) Safra Kesesi operasyonları, meme hastalıkları ve ameliyatları, Endoskopi ( Gastroskopi-Kolonoskopi- Rektoskopi- Sigmoidoskopi), Anorektai (makat) hastalıkları, Tiroid hastalıkları tedavisi ve ameliyatları, yumuşak doku operasyonları (Estetik Kitle Alımları), ince bağırsağın cerrahi hastalıkları, bağırsak tıkanmaları, kolon – rektum tümörleri, iltihabi hastalıkları, karın duvarı ve kasık fıtıkları, göbek fıtığı ameliyatlarınında yapılabildiğini belirtti.

Endoskopi nedir? Ne zaman gereklidir ?

Kendine ait özel bir ışık kaynağı bulunan, ucundaki kamera aracılığı ile görüntü almayı sağlayan, bükülebilen tüp şeklindeki bir aletle sindirim sisteminin organlarının incelenmesi işlemine endoskopi denmektedir. Bu alete ise endoskop adı verilmektedir.

Yutak, yemek borusu, mide ve oniki parmak bağırsağının incelenmesi işlemine gastroskopi, kalın bağırsağın tamamının incelenmesi işlemine de kolonoskopi denilmektedir.

Ne Zaman Gereklidir?

Eğer;

- Yutma ve çiğneme ile ilgili problemleriniz,

- Devam eden mide ekşime ve yanmaları,

- Uykuda gelen öksürük, horlama nöbetleri ve ses kısıklıkları,

- Yemeklerden sonra veya aç karnına mide sancılarınız ve ağrılarınız

- Karın ağrısı,

- Üst Sindirim sisteminden kanamalar,

- Kusmalar,

- Yanlışlıkla yabancı cisim yutulması,

- Barsak düzeninizde değişiklikler,

- Tuvalette dışkılıma ile kanamalar,

- Daha önce tanı konmuş bir sindirim sistemi hastalığının kontrollerine gereksinim,

- Barsak tembellikleri, kabızlık ya da uzun süredir düzelmeyen ishaller,

- Çekilmiş olan mide ve barsak filmlerinde anormal bulgular varsa;

- Dışkıda gizli kan varlığı durumlarında Endoskopi gerekmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum