Reklam

GÜNEŞ PEHLİVAN İSTİFA ETTİ

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içerisinde önemli bir gelişme yaşandı. İki dönemdir İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüten ve CHP Grup Başkan Vekilliği görevinde bulunan Güneş Pehlivan’ın bu görevden çekildiği bildirildi.

GÜNEŞ PEHLİVAN İSTİFA ETTİ
09 Ağustos 2024 - 14:15

Güneş Pehlivan, önceki dönemin tek üyesi olarak tanınıyordu ve iki dönem boyunca CHP’nin Grup Başkan Vekilliği görevini sürdürmüştü. Pehlivan’ın istifa gerekçesi olarak iş yoğunluğunu öne sürdüğü belirtilirken, asıl nedenin Eko turizm dosyalarıyla ilgili yaşanan anlaşmazlıklar olduğu öne sürülüyor.

Pehlivan’ın istifasının ardından, İl Genel Meclis Başkanı Halil Ertuğrul ile geçen hafta yaşanan tartışmaların etkisi olduğu iddia ediliyor. Bu tartışmanın grubun diğer üyelerine de yansıdığı ve CHP grubunun ikiye ayrılmasına yol açtığı belirtiliyor. Bu gelişme, geçmiş dönemde parti içindeki çekişmeler sonucunda CHP’nin çoğunluğunu kaybetmesi ve başkanlık makamının AK Parti’ye geçmesi olayını hatırlatıyor.

Güneş Pehlivan’ın istifası sonrası grup başkan vekilliği için kimin seçileceği ise merak konusu oldu. CHP kulislerinde sızan bilgilere göre, Gelibolu İl Genel Meclis Üyesi Alirıza Sayın’ın bu pozisyona getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum