Reklam

Hayvancılığın Kalbi Çan'da Atacak

Hayvancılığın Kalbi Çan'da Atacak
13 Eylül 2013 - 17:04

Çan Belediyesi ilçenin ekonomik gelişmesine katkı sağlayacak yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Yeni kurulacak olan Çan Belediyesi Hayvan Pazarı ve Et Entegre Tesisi ile bundan sonra hayvancılığın kalbinin Çan'da atması bekleniyor. Et Entegre Tesisi, uluslararası standartlarda, sağlık koşullarına uygun şekilde en son teknoloji kullanılarak üretimlerini yapacak.10.000 m² alanda inşa edilecek olan tesisin 3 ay içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

13 Eylül Cuma günü yapılan törenle, Çan Belediyesi Hayvan Pazarı ve Et Entegre Tesisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine hafta başında göreve başlayan Çan yeni Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Ak Parti eski Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, Tarım İl Müdürü Mustafa Akkuş, Ak Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, Ak Parti Çan Kadın Kolları Başkanı Aynur Subaşı, Kalfaoğlu Şirketi'nin sahibi Suat Dumanlı kamu ve özel sektör yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayarak, konuşmalar ile devam etti.

Et Entegre Tesisi Temel Atma töreni, Kalfaoğlu Şirketi'nin sahibi Suat Dumanlı'nın yapmış olduğu konuşma ile başladı. Dumanlı konuşmasında: Çan'a yatırım yapma kararının çok ciddi bir karar olduğunu ifade ederek; bizim önümüzü açan ve bize her türlü kolaylığı sağlayan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'ya çok teşekkür ediyorum. Allah bizi utandırmasın inşallah.”dedi.

Tarım İl Müdürü Mustafa Akkuş ise konuşmasında hayvancılığın gelişiminin öneminden bahsederek, bu büyük yatırımın Çan için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Kuzu: Halkımıza söz verdik, Allaha şükür sözümüzü tuttuk. Bugün itibari ile 41 projemizi hayata geçirdik.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu konuşmasında Çan halkına söz verdikleri 41 projenin bugün itibari ile hepsinin hayata geçirildiğini vurgulayarak “Allaha şükür ki bizleri size karşı mahçup etmedi. Projelerimizin birçoğunu tamamladık, bir kısmının da yapına devam ediyoruz. Onlar da inşallah çok yakında tamamlanacak.”dedi. Başkan Kuzu konuşmasında bundan sonra hayvancılığın kalbi Çan'da atacak diyerek, Et Entegre Tesisi'nin bölgedeki hayvancılığın yeni adresi olacağını söyledi. Kuzu: Kalfaoğlu Şirketine Çan'a böylesi büyük bir yatırım yaptıkları için teşekkür ediyorum. Bu yeni tesis herkese hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çan Müftüsü Ali Osman Bayrak dua yaptı ve kurban kesildi. Sonrasında ise misafirlere kavurma- pilav ikramı yapıldı.















YORUMLAR

  • 0 Yorum