Reklam

"HEM SATIŞLAR, HEM DE YOĞUN KATILIM DİKKAT ÇEKTİ"

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı olağan meclis toplantısında ana gündem 4-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Biga Fuarı oldu.

"HEM SATIŞLAR, HEM DE YOĞUN KATILIM DİKKAT ÇEKTİ"
10 Ekim 2024 - 13:06
Fuar sonrası ilk toplantıda Biga Fuar Komitesi Başkanı Erol Şener, fuarın hazırlık süreçlerini ve sonuçlarını meclis üyeleriyle paylaştı. Biga Fuarı ile ilgili konuşan Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; “Biga Fuarı’mız en kalabalık ve en profesyonel çalışmasını yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Onur konuğumuz TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Biga Fuarı’nda toplam satış miktarının bir önceki yıla göre yüzde 20 daha fazla gerçekleştiği ifade edildi. Rakamların mevcut ekonomik koşullara göre değerlendirildiğinde ise başarılı bir sonuç ortaya çıkardığı ifade edildi. Fuarda yerleşim planı yeniden düzenlenirken, yerleşim planının tüm katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından beğenildiği bilgisi de meclis üyeleriyle paylaşıldı.
BAŞKAN KIRBAŞ’TAN FUAR TEŞEKKÜRÜ
Biga TSO Meclis Başkan Yardımcısı Jale Kırbaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl da katıldı. Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Biga TSO Meclis Başkan Yardımcısı Jale Kırbaş; “Toplantıya başlamadan önce fuarımızla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Fuarımıza katılan, ziyaret eden, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birazdan fuar komite başkanımız detayları açıklayacak. Gündem maddelerimiz içinde zaten var. Biga Fuarımız çok güzel geçti. Ben şahsım adına çok olumlu dönüşler aldım. Fuar komitemiz başta olmak üzere emeği geçen herkese meclis divanımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Toplantıda burs verilen öğrencilerle ilgili de bir karar alındı. 60 olan bursiyer sayısının aynen devam etmesine ve 8 ay boyunca her öğrenci için 1500 TL olarak yatırılması oybirliğiyle kabul edildi.
Eylül ayı gelir gider durumunu Meclis Divanı Katip Üyesi Cihat Ertaş okudu. Hesapları İnceleme Komisyonu raporunu Canberk Bülent Tarhan okudu. Kararlar oybirliğiyle kabul edildi. Yönetim Kurulu’nun faaliyetleri hakkında bilgilendirmeyi Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Yılmaz yaptı.
2024 yılı Ocak-Ekim aylarındaki süreçte 102 yeni üye odaya kayıt olurken; 31 üye ise üyelik işlemlerini sonlandırdı. Konuyla ilgili kısa değerlendirme yapan Biga TSO Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Yılmaz; “Bu ekonomik koşullara rağmen bu rakamlar çok iyi. Biga’mızın ekonomik anlamdaki durumunu da gösteriyor. Bizim için sevindirici bir rakam” dedi.
BİGA FUARI DEĞERLENDİRİLDİ
4-6 Ekim tarihlerinde Biga Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleştirilen Biga Fuarı’nın değerlendirmesini Biga Fuar Komitesi Başkanı Erol Şener gerçekleştirdi. Değerlendirme öncesinde Biga Fuarı’ndaki çalışmaların anlatıldığı bir video klip izlendi.
“BİRLİK VE BERABERLİK RUHUNU YAKALADIK”
Biga Fuarı Komite Başkanı Erol Şener konuşmasına teşekkür ederek başlarken; “Kıymetli başkanlarımızla, yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte çalışmaktan büyük onur duyuyoruz. Bizler bu yıl Şadan başkanımızın her zaman söylediği gibi ekip ruhunu yakalamak istedik. Tüm paydaşlarımızla, hatta diğer kurum ve kuruluşlarla da bir araya geldik. Borsamıza ve ilçe tarım müdürümüz Fevzi Atmaca ve Güvenç beye teşekkür ediyorum. Sığır Güzellik Yarışması’nı borsamız ve ilçe tarım müdürlüğümüz komple üstlendi. Ziraat Odası Başkanımız Güray Ergün Ergün’e teşekkür etmek istiyorum. Ziraat Odamız ikinci gün etkinliklerini üstlendi. Coğrafi işaret tescilli Biga pirincinden yapılan yemek yarışması düzenlediler. Doğancı Köyü’nde Sadullah Usumi anıtının açılışını yaptılar. Tarım yazarları söyleşisi gerçekleştirdiler. Belediye başkanımız Alper Şen’e ve 3 No’lu Komite Başkanımız ve Belediye Meclis Üyemiz Levent Şahin’e teşekkür ediyorum, çok destek oldular. Basın ekibi kurduk, Ahmet Tunç arkadaşımız çok destek oldu. Esnaf odalarımız ilk kez esnaf komitesini kurdular. Fuar şirketimize, Fuar Komitemize, Meclis Üyelerimize, Yönetim Kurulu Üyelerimize, Komite Üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizi asla yalnız bırakmadılar. Biga Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bizi asla yalnız bırakmadı. Başkanımız Şadan Doğan’a teşekkür ediyorum. Bizim yolumuzu çok açtı, çok mücadele verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bizce birlik ve beraberlik ruhunun yakalandığı bir fuar oldu. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“İLETİŞİME VE TANITIMA AĞIRLIK VERDİK”
Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve fuarda iletişime ve tanıtıma önem verdiklerini dile getiren Fuar Komitesi Başkanı Erol Şener; “Bizler aslında bir önceki fuarımızı tamamladık ve Şadan Doğan başkanımızın liderliğinde 18’inci fuarımızın hazırlıklarına başladık. İlk önce basın ekibimizi kurduk. Tüm etkinliklerimizi kayıt altına altık. Tanıtım reklamlarımıza hem sosyal medya sayfalarımız aracılığıyla, hem de basın mensuplarımız aracılığıyla başladık. Tüm köylerimize ilçe tarım müdürlüğümüz aracılığıyla ulaştık. Çevre il ve ilçelerdeki belediyelerle Levent Şahin aracılığıyla iletişim kurduk ve üst geçitler, bilbordlar dahil reklamlarımıza çıktık. Biga içinde aydınlatma direkleri, üst geçitler, bilbordlar başta olmak üzere reklamlarımızı yaptık. Sorunları yine tespit ettik. Röportajlar yaptık. Yaka kartları hazırladık, katılım serfikalarımızı dağıttık. Daha profesyonel bir çalışma yapmaya başladık. Ekosancak dergimizi fuara yetiştirdik. Elimizde büyük bir fuar hafızamız oluştu. Kurumsal çalışmalar yaptık” dedi.
TOPLANTILAR 90 KATILIMLA YAPILIYOR
Toplantıya katılan Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl da söz alarak; “Bugün de verilere baktım. Hepinize teşekkür ediyorum. Tüm toplantılarımızı yüzde 90 katılımla gerçekleştiriyoruz. Bu, büyük başarı” dedi.
“BU BAŞARI, BİR EKİP MESELESİ”
Toplantının sonunda konuşan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan; “Burada basındaki arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Çok destek oldular. Bu bir ekip meselesi. Personelinden seçilmiş tüm arkadaşlarımıza kadar herkes büyük emek harcadı. Paydaşlarımızla toplantılar yapmaya da erken başladık. Ankara’ya gittiğimizde Rifat başkanımıza da heyecanımızı anlatmıştık.Rifak başkanımızın bir akşam önceden gelmesi, burada konaklaması, açılışlar yapması, bizlerle zaman geçirmesi çok değerliydi. Fuar süresi boyunca ben de stantta zaman geçirdim. Ziyaretçilerimizle, fuarımıza stant açanlarla sohbet ettik. Değerlendirmeler yaptık. Fuar yerleşimini değiştirmek için risk aldık ama çok başarılı oldu. Görev dağılımını doğru bir şekilde yaptık. Tüm arkadaşlarımız görevlerini başarıyla yaptı. Konuşmalar çok iyi oldu. Siyaset üstü bir fuar gerçekleştirebilmeyi başardık. Kolay gibi gözükse de büyük bir emek var işin mutfağında. Tüm ekibimizle 22 Ekim tarihinde Sivil Toplum Platformu Toplantısı’nı odamız başkanlığında gerçekleştireceğiz. Orada fuarımızı da gündeme alacağız ve fuarımızı detaylı bir şekilde değerlendireceğiz. Sonuç raporumuz için çalışacağız. Röportajları dinleyeceğiz. Kampa girip bu konuya çalışacağız. Sivil Toplum Platformu’nda detaylı olarak bazı kararları gündeme sunacağız” dedi.
BAŞKAN DOĞAN’DAN TEŞEKKÜR
Fuarın çok başarılı olduğunu dile getiren Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; “Fuarımız çok başarılı oldu. Hem katılım kalabalıktı, hem ziyaretçi ilgisi yüksekti, hem de satışlar iyiydi. TOBB Anaokulumuzu büyük bir kalabalıkla açtık. Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen ve ekibine teşekkür ediyorum. TOBB Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’mizin açılışını yaptık. TOBB Başkanımızı komitelerimizle bir araya getirdik. Verimli bir toplantı oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve Çanakkale Valimiz Doç. Dr. Ömer Toraman başta olmak üzere milletvekillerimiz Ayhan Gider, Özgür Ceylan, İsmet Güneşhan, TOBB Yönetim Kurulu Üyelerimiz, çevre il ve ilçelerden gelen oda ve borsa başkanlarımız, kaymakamımız, belediye başkanlarımız, yönetim kurulumuz, meclis üyelerimiz, komitelerimiz, oda personelimiz, fuar şirketimiz ve tüm paydaşlarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum