Reklam

İGM'DE EKOTURİZM TARTIŞMALARI

Çanakkale İl Genel Meclisi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri arasında "Ekoturizm" konusundaki tartışmalar ve anlaşmazlıklar, "EGO" turizme dönüştü. CHP İl Genel Başkanı Halil Ertuğrul ile Grup Başkan Vekili Av. Güneş Pehlivan arasında yaşanan anlaşmazlık, istifa noktasına kadar tırmandı. İl Başkanı Av. Levent Gürbüz, ikili arasında barış sağlamak için çaba gösterdi, ancak Güneş Pehlivan’ın yerine geçecek bir isim belirlenene kadar görevde kalmasını sağladı.

İGM'DE EKOTURİZM TARTIŞMALARI
09 Ağustos 2024 - 18:09

Bugün saat 16:00’da yapılacak İl Genel Meclisi toplantısında, toplam 43 Ekoturizm dosyası görüşülecek. Bu dosyaların çoğu, Haziran ayında dönemin Valisi İlhami Aktaş tarafından veto edilmişti. Dosyaların yeniden oylanarak nihai sonuca bağlanması bekleniyor.
Geçmiş yıllarda İl Genel Meclis Başkanlığı ve çoğunluğu AK Parti elindeydi. Ekoturizm dosyaları, meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Partili üyelerin oylarıyla şekilleniyordu. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra CHP, İl Genel Meclisinde çoğunluğu elde etti ve Başkanlık makamını kendi içinden seçtirdi.

Bir önceki mecliste de CHP’li üyeler çoğunlukta olmasına rağmen, Meclis Başkanlığı seçimlerinde yaşanan anlaşmazlık sonucunda CHP'li üye Nejat Önder, AK Parti’ye geçerek partisini azınlığa düşürmüştü. Bugünkü oylamada CHP'li üyelerin çoğunluğunun meclis toplantısına katılmaması, Ekoturizm dosyalarının geçmesini kolaylaştıracak.

Meclise katılmamak, dolaylı yoldan evet demek anlamına geliyor. AK Partili üyelerin tümü evet oyu kullanırken, toplantıya katılmayan CHP'li üyeler de bu görüşü desteklemiş olacak. Böylelikle Ekoturizm dosyaları, danışıklı dövüş dosyalarına dönüşmüş oldu. Ayrıca, Meclis Başkanı Halil Ertuğrul ile CHP Grup Başkan Vekili Güneş Pehlivan’ın Ekoturizm dosyalarına bakışı da "EGO" turizme dönüştü.


YORUMLAR

  • 0 Yorum