Reklam

“İlk İşim Okullarda Değişim”

“İlk İşim Okullarda Değişim”
08 Ekim 2014 - 18:51

Sektöre 8 bini aşkın nitelikli usta kazandıran KSV, İlk İşim Okullarda Değişim projesiyle bu kez Diyarbakır'daydı… Ustalar sertifikalarına, minik öğrenciler de sağlıklı şartlara kavuştu.
 KSV'nin “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında Diyarbakır'da düzenlediği meslek edindirme kursunu başarıyla tamamlayan 15 kursiyer, ustalık sertifikasına kavuştu. Eğitim alan ustaların ilk işlerinde köy okullarının tuvaletlerini yenilemesi ile ikinci bir sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneği yarattıklarını belirten Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, “Bugün Diyarbakır'da aldıkları belgeyle, AB kriterlerine uygun ve nitelikli işgücüne sahip usta statüsünü elde eden kursiyerlerimiz, yarın rahatlıkla Avrupa'nın herhangi bir kentinde zanaatlarını icra etme şansını da yakalamış oldu” dedi.
Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın (KSV), “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında Diyarbakır'da eğitim verdiği 15 kursiyere, ustalık belgeleri dün törenle teslim edildi. “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu”nu başarıyla tamamlayan yeni ustalara, sertifikalarının yanı sıra, ustalık yaparken kullanmaları için tüm araç gerecin içinde bulunduğu takım çantası ile seramik kesme makinesi de hediye edildi.

TÜRKİYE'Yİ KAPSAYAN BİR SOSYAL SORUMLULUK AĞI OLUŞTURDUK
KSV'nin 2009 yılından bu yana Türkiye çapında gerçekleştirdiği “İlk İşim Okullarda Değişim” projesinin 16'ncı halkası olan Diyarbakır'da düzenlenen sertifika töreninde konuşan Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen kurslarla Türkiye'yi kapsayan bir sosyal sorumluluk ağı oluşturduklarını kaydetti.

BUGÜNE KADAR 4 BİN 500 KİŞİYİ MESLEK SAHİBİ YAPTIK
Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay'ın kişisel olarak yoğun ilgi gösterip destek verdiği KSV'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği meslek edindirme kurslarıyla yaklaşık 4 bin 500 işsiz gencin meslek sahibi yapıldığını, geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 4 bin vasıflı usta kazandırıldığını vurgulayan Sarantopoulos, “Ulusal ve uluslararası geçerliliği olan bu sertifika ile kursiyerlerimiz Avrupa Birliği kriterlerine uygun, nitelikli işgücüne sahip oluyor. Bugün Diyarbakır'da açtığımız kursumuzu bitiren ustalarımız, yarın rahatlıkla Paris veya Berlin'de zanaatlarını icra edecek düzeye sahip ustalık belgesine kavuşmuş durumda. Sayıları 8 bini aşan, emeğini, alın terini ortaya koyarak hem aile geçimine, hem ülke ekonomisine katkı sağlayan ustalarımızın izinden giden 15 yeni kursiyerimizi daha sektöre kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

KURSİYERLERİNDEN BİRİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİSİ
Diyarbakır'da açılan kursu tamamlayarak sertifikalarına kavuşanların yaş ortalaması 26... En genci 18, en büyüğü ise 42 yaşında... Bir ilkokul, üç ortaokul, 10 lise mezunu kursa katılırken, üniversitede halen Makine Mühendisliği eğitimi alan bir kursiyerimiz de ustalık sertifikası edinenler arasında yer aldı... Kursa katılanların yarısı evli ve kurs süresince ailelerinin geçimlerini kursiyer harçlıkları ile karşıladılar. Kursa, İşkur kanalı ile davet edilen cezaevine girip çıkmış bir vatandaşımız da uyum çerçevesinde katıldı ve eğitimini başarıyla tamamladı. Kurs birincisi daha şimdiden piyasada iş yapmaya başladı bile. Bundan sonraki hedefini, kendisini sürekli geliştirmek, ekip kurmak, iş almak, taşeronluk sistemi çerçevesinde işlerini yürütmek olduğunu açıkladı.

USTALARIMIZI SOSYAL YARDIMLAŞMA ZİNCİRİNE DÂHİL EDİYORUZ
KSV ile birçok kişinin hayatına dokunduklarını ve geleceklerini oluşturmalarına katkıda bulunduklarını ifade eden Hande Sarantopoulos, şöyle devam etti: “Bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitim alan seramik ustalarımızı, yine bir sosyal yardımlaşma zincirine dahil ediyoruz. Ustalarımıza, köy okullarının tuvaletlerini yenileyerek staj çalışmalarını yapma olanağı sağlıyoruz. Böylece, köylerimizdeki öğrencilerin daha sağlıklı, daha hijyen ortamlarda eğitim almalarını sağlayarak ikinci bir sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneği yaratıyoruz.”

MESLEKİ EĞİTİM ALMANIN ÖNEMİ DAHA DA ARTTI
İş Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemeyle birlikte, mesleki eğitim almamış işçi çalıştıran işveren veya işveren vekiline, her işçi için idari para cezası verilmesinin hükme bağlandığını hatırlatan Sarantopoulos, “Bu hüküm, esasında Kale Grubu'nun yıllar önce başlattığı çalışmaların ve vizyonunun ne kadar ileriye dönük olduğunun da açık bir göstergesidir. Bu kanun düzenlemesiyle, vakıf olarak bedelsiz verdiğimiz kurslarımızı bitirenlerin aldığı sertifikanın önemi daha da arttı” dedi.

2 BİN 214 ÖĞRENCİ DAHA SAĞLIKLI ORTAMA KAVUŞTU
Türkiye'nin köklü sanayi kuruluşu Kale Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında; bugüne kadar Denizli, Erzurum, Isparta, Kayseri, Mersin, Sivas, Trabzon, Şanlıurfa, Çankırı, Adana, Çorum, Ankara, Hatay, Amasya ve Yozgat dahil Türkiye'nin değişik illerinde ve Diyarbakır Sur Yiğit Çavuş İlköğretim Okulu'yla birlikte toplam 28 köy okulunun yenilenen tuvaletleri hizmete açıldı. Bu sosyal sorumluluk projesinde yetişip tekrar bu zincire dahil olan ustalar sayesinde toplam 2 bin 214 öğrenci, daha sağlıklı ortama kavuştu.

 KALE GRUBU ÇALIŞANLARI MİNİK ÖĞRENCİLERİ UNUTMADI
Kale Grubu çalışanlarının, "Giderken Sizden de Bir Şeyler Taşıyalım İstedik" sloganıyla başlattığı ek projeyle; köy okullarındaki ihtiyaç sahibi çocuklara, kitap, oyuncak, kırtasiye, giysi ve ayakkabı hediye edildi. Kale Grubu çalışanları, okullara ulaştırdıkları yardımlar ile 2015 yılına kadar 2 bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.





YORUMLAR

  • 0 Yorum