Reklam

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), popüler sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ
02 Ağustos 2024 - 11:36
Kurumun yaptığı tek cümlelik açıklamada, "Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" ifadeleri yer aldı.
BTK'NİN KARARINA DAİR DETAYLAR
BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden, milyonlarca kullanıcısı bulunan Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenildi. Açıklamada, Instagram'ın katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldığı belirtilirken, erişim engelinin ne kadar süreceğine dair herhangi bir bilgi verilmedi.

FAHRETTİN ALTUN'UN AÇIKLAMALARI
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz'da sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Heniye'nin ölümü sonrası taziye mesajlarının Instagram tarafından engellendiğine dikkat çekmişti. Altun, "Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" ifadelerini kullanmıştı.

INSTAGRAM KULLANICILARI MERAK İÇİNDE
BTK tarafından getirilen erişim engelinin ardından, Instagram kullanıcıları platforma ne zaman tekrar erişim sağlayabileceklerini merakla bekliyor. Erişim engelinin süresi hakkında henüz bir açıklama yapılmaması, kullanıcılar arasında belirsizliğe yol açtı.

Kaynak: Haberler.Com
https://www.haberler.com/teknoloji/btk-instagram-katalog-suclara-uymadigi-17580848-haberi/#google_vignette

YORUMLAR

  • 0 Yorum