Reklam

İZMİR YANGINI ŞEHİR MERKEZİNE SIÇRADI!

İzmir'de dün akşam saatlerinde orman yangını başladı. Kuvvetli rüzgar etkisiyle yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Tahliye çalışmaları sürüyor. İzmir Valisi Süleyman Elvan, rüzgarın hava araçlarının müdahalesini zorlaştırdığını belirtti.

İZMİR YANGINI ŞEHİR MERKEZİNE SIÇRADI!
16 Ağustos 2024 - 15:07
Yangın, dün akşam saat 21.10'da İzmir-Karşıyaka Yamanlar Dağı tarafındaki ormanlık alanda başladı. İlk müdahale saat 21.15'te yapıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 13 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibi, gece boyunca çalıştı. Sabah saatlerinde, hava müdahalesi için 2 uçak ve 5 helikopter söndürme çalışmalarına başladı. Karadan müdahale devam etti.
BAZI EVLER VE 1 KÖY TAHLİYE EDİLDİ
Yangının yerleşim yerlerine ulaşmasıyla birlikte, İzmir Valisi Süleyman Elvan, bazı evlerin ve bir köyün tahliye edildiğini söyledi. Vali Elvan, "Şu an saatte 80 km'ye ulaşan rüzgar nedeniyle havadan müdahaleye zaman zaman ara vermek zorunda kalıyoruz. Yangını söndürmek için yoğun bir çaba sarf ediliyor. Yangın, dört buçuk bölgede etkisini sürdürüyor. Şu an için çok büyük bir risk yok, ancak çabalarımız devam ediyor" dedi.
Bölgede 6 farklı yerde yangın olduğu 5 tanesinin kontrol altına alınarak söndürüldüğü İzmir-Yamanlar Dağı’ndaki yangının hala devam ettiği bilgisi verildi. İzmir halkı ve tahliye edilen yerlerde ikamet eden kişiler bir an önce yangının kontrol altına alınmasını bekliyor.

Haber: Ayşenur Taşkıran
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum