Reklam

KADIN KUAFÖRLERİ VE GÜZELLİK SALONLARI BU UYGULAMADAN MUAF

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın 1 günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.

KADIN KUAFÖRLERİ VE GÜZELLİK SALONLARI BU UYGULAMADAN MUAF
28 Ağustos 2024 - 12:00
Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın 1 günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girdiğini, bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde idari yaptırım uygulanacağını duyurmuştu. Ticaret Bakanlığı’ndan “Kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri pazar günleri kapalı olma kararından muaf tutuldu” açıklaması yapıldı.
Konu ile alakalı olarak Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur açıklamada bulundu; Bilindiği üzere Ticaret Bakanlığımızın 16/06/2023 Tarihli ve 86 219672 Sayılı Bakanlık makamı oluru ile berber, kuaför ve güzellik salonlarının hafta da 1 gün kapanmasına ilişkin uygulama 01/07/2024 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanmıştır. Ancak uygulamanın başladığı tarihten bu güne kamu oyuna yansıyan talepler doğrultusunda yine ilgili Ticaret Bakanlığımız tarafından berber, kuaför ve güzellik salonlarının 01/07/2024 tarihinden itibaren hafta da 1 gün kapatılmasına ilişkin uygulamadan kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının muaf tutulmasına karar verilmiştir.”

Kaynak: Biga Çarşamba Postası

YORUMLAR

  • 0 Yorum