Reklam

KAM'DAN KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler ve ÇOMÜ Öğretim Elemanları Disiplinlerarası Karma Sergisi’nin açılışı, Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

KAM'DAN KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI
12 Mart 2020 - 14:37

Etkinliğe, ÇOMÜ Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, KAM Müdürü Prof. Dr. Ferah Özkök, merkez çalışanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından KAM Müdürü Prof. Dr. Ferah Özkök, yaptığı açılış konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün Birleşmiş Milletler tarafından tanınan uluslararası bir gün olduğunu söyleyerek 8 Mart’ın kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmış bir gün olduğunu belirtti.

“DÜNYA KADINLAR GÜNÜ, KADIN HAKLARI HAREKETİNDE ODAK NOKTASIDIR”

Dünya Kadınlar Günü’nün kadın hakları hareketinde bir odak noktası olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkök, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün çıkış noktası olarak bilinen dokuma işçilerinin hikayesinden şu şekilde bahsetti:

“8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçilerin anısına 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılması önerisi getirilmiş ve öneri oy birliği ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 16 Aralık 1977 tarihinde kabul edilerek 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılması kabul edilmiştir.”

Prof. Dr. Özkök, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Dünya Kadınlar Günü, ülkemizde de ilk kez 1921 yılında kutlanmıştır. Bugün bizler ise ÇOMÜKAM olarak birçok disiplinlerarası çalışmayı yürüterek bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.”

Ardından konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat şunları söyledi:

“ÖNEMLİ OLAN FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

“Kadınlar günü vesilesiyle bir farkındalık oluşturmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinliklerle farkındalık biraz daha yükseltiliyor. Kadının toplumdaki önemi daha fazla bilinçaltına yerleşiyor, toplumda yaygınlık buluyor. Yaşadığımız sorunlara çözüm üretebilmek, insana uygulanan vahşeti bitirmek, bilimle, öğrenmeyle ve teknolojiyle de mümkün olacaktır.” dedi.

Açılış konuşmaları sonrasında teşekkür belgesi takdiminin ardından etkinlik kapsamında Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirildi ve “ÇOMÜ Öğretim Elemanları Disiplinlerarası Karma Sergisi”nin açılışı yapıldı.

Sergi, 15-25 Mart 2020 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum