Reklam

KEPEZ ÇANLILAR DERNEĞİ'NDEN MUHTEŞEM ETKİNLİK

Çan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı Kepez Çanlılar Derneği tarafından muhteşem bir etkinlik ile kutlandı.

25 Eylül 2024 - 12:07
Etkinliğe Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, CHP Çan İlçe Başkanı İlhan Demiral, STK Temsilcileri, Kepezde yaşayan Çanlılar, Davetliler ve Basın Mensupları katıldı. Kepez Çanlılar Derneği Başkanı İmarettin Meriç yaptığı açılış konuşmasında; "Bu gün burada Çan'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı münasebeti ile toplandık. Kurtuluş sözcüğünü, ne kadar kolay söylüyoruz, oysaki 102 yıl önce o kadarda kolay değildi. Şimdi empati yapalım. İş kazası sonrası parmağımızın koptuğunu düşünün. O can havliyle hastaneye koşar, feryat figan ederiz. Ama 102 yıl önce kopan parmağına rağmen savaşmaya çalışan, yanı başında can kardeşinin şehit olduğunu gördüğü halde düşmana koşanlar bu gün bizlere özgür, bağımsız bir vatan bırakmak için canlarını verdiler. Başlarında cepheden cepheye koşan, ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bu vatanı bizlere bırakanlar borçluyuz ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.
"BUNDAN SONRA 24 EYLÜLDE KEPEZDEYİZ"
Günün anlamına yönelik konuşmayı yapan Çan Belediye Başkanı Harun Arslan; "Ben her de söylerim, Çanımız canımızdır. Çanlılar çalışkan insanlardır diye. Üç gün boyunca Çan'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl etkinliklerini yaptık. Bu gün ise değerli dernek başkanımız İmarettin Meriç ağabeyimiz 24 Eylülde bu etkinliği yapalım dedi. Bizlerde üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız dedik. Kepez Belediye Başkanımız Birol Arslan'da kabul ederse her yıl 24 Eylül'de Kepez'de Çanlılarla beraber olmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
"BU KARDEŞLERİNİZLE GURU DUYUN"
Gecede bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ise; "Kepez Çanlılar Derneğine bu güzel gece için teşekkür ediyorum. Az önce Çan Belediye Başkanım her yıl 2 Eylül'de burada olalım dedi. Bende bu güzel ve anlamlı etkinliğin 24 Eylül'de burada yapılması için ne gerekiyorsa yapmaya söz veriyorum. Çünkü her dönem olduğu gibi, bu dönem Kepez'imizin yönetiminde bizlere destek olan iki Çanlı Belediye Meclis Üyemiz var. Atalarından aldıkları terbiye ile dürüst, ahlaklı siyaseti Halkçı siyaseti bir Çanlı olarak Kepezimizde sürdürüyorlar. Onlarla ne kadar guru duysanız azdır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Gurup Lal'in müzikleri ile eğlenceli anlar yaşanırken, KAHOD Halk Oyunları Derneğinin gösterisi ise beğeni topladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum