Reklam

Önderimizi Yad Ettik

Önderimizi Yad Ettik
10 Kasım 2013 - 15:42

Atatürk Şehir Meydanı'nda düzenlenen tören, Kaymakam Nurettin KAKİLLİOĞLU, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan FIRAT . Necip Sercan Canbaz, Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU ve diğer protokol mensuplarının Mustafa KemalAtatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde ise hayat durdu. 75 yıl önce aramızdan ayrılan, ulusumuza bağımsızlığını kazandıran, Cumhuriyet'i bizlere emanet bırakan Mustafa Kemal Atatürk için Çan 2 dakikalık saygı duruşu ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü özlem ile andı.

Törene, Çan Kaymakamı Nurettin KAKİLLİOĞLU, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan FIRAT, Çan Belediye Abdurrahman KUZU, Çan Cumhuriyet Savcısı Ömer DEMİRGÖZ, Çan İlçe Emniyet Müdürü Hakan NAKIŞYAPAR, Çan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erhan GERÇEK, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu Başkan ve yöneticileri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çelenk sunma törenin ardından saat 10.00'da Çan Belediyesi Düğün Salonu'nda Çan Fen Lisesi'nin Anma Programı gerçekleşti. Gerçekleşen program Saygı duru ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdürü Selami YALCI'ın konuşması ile devam etti. YALÇIN yaptığı konuşmada;" Türk Ulusunun bağımsızlığına kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkan adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 75. yılında anmak ve mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için toplanmış bulunuyoruz. Doğadaki tüm canlılar gibi insanoğlunun da yaşamının bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca ortaya koydukları eserlerle, insanlığa yapmış oldukları hizmetlerle yaşamlarından sonra da varlıklarını sürdürürler. Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk bu ender insanlardan biri, belki de en büyüğüdür.Sözlerime Atatürk'ün şu sözleriyle son veriyorum;' Benim Türk Milletine yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Ben, manevi miras olarak hiç bir ayet, hiç bir dogma, hiç bir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilim rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar...

Bizim hiç bir şeye ihtiyacımız yok. Yalnız bir şeye ihtiyacımız var, o da çalışmaktır. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." dedi.

 " Atatürk'e Son Mektup" adlı şiirin okunmasının ardından öğrencilerin Atatürk'le ilgili düşüncelerini yer aldığı slayt izletildi.

Slayt gösterisinin ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu Oratoryo izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Oratoryonun sonunca Atatürk posterinin açılmasın ayakta alkışlayan öğrenciler "Mustafa Kemalin askerleyiz" sloganı attılar.

 

Programın sonunda Atatürk'ü anma haftası çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere  ödülleri verildi.
Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler;
1. Emine Nur DEMİREL Çan Fen Lisesi
2. Rumeysa DAĞLI İbrahim Bodur Anadolu Lisesi
3.Burcu İREM Çan Kız Teknik ve Meslek Lisesi
Mansiyon Ödülleri;
1.Büşra BAŞARAN İmam Hatip Lisesi
2.İrem BECEREN Çan Anadolu Lisesi

3.Berkan SEZEN Sevim Bodur Sağlık Meslek Lisesi
Dereceye  giren öğrencilere  ödüllerini Çan Kaymakamı Nurettin KAKİLLİOĞLU verdi.

Şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler;
1. Bilge TEPE Şehit Engin Eker Ortaokulu
2.Gamze GÜLCAN 23 Eylül Ortaokulu
3. Berra KENAR Osman Caneri Ortaokulu
Mansiyon ödüller,;
1.Zeyd Bahadır KURUCU İmam Hatip Ortaokulu

2. Emirhan ATAÇ Etili Ortaokulu
Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan FIRAT verdi.

Resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler;
1. Gölse KURU Mehmet Akif Ersoy İ.O
2.Beril TATLI 75. Yıl Murat Köse İ.O
3.Nisa SAĞIN Terzialan İ.O
Mansiyon ödülleri;
1.Yaren YILMAZ Osman Caneri İ.O
2. Ceren M. ÖZDEMİR Cumhuriyet İ.O
3.Mert BECEREN Atatürk İ.O
Dereceye giren öğrencilere  ödüllerini Çan Belediye Başkanı Abdurrahman KUZU verdi.

Ödül törenin ardından hazırlanan program sona erdi.










































YORUMLAR

  • 0 Yorum