Pazarlama ve Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Topluluğu'ndan Konferans
Çan MYO Pazarlama ve Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Topluluğu'nun 10 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle düzenlediği ve Doç.Dr. Hikmet Yavaş'ın konuşmacı olduğu programa Çan Cumhuriyet Savcısı Umut Mermi, Çan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Özcan Özen, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Siyasi Parti Başkanları, STK Temsilcileri, İlçemizde bulunan Lise Müdürleri, halk ve öğrenciler katılım gösterdi.
Konferans öncesi muhteşem bir koreografi ile program başlarken DNA Dans Akademi Organizasyon kurucusu ve Topluluğun Sanat Danışmanı Metehan Gözütok'un semazen gösterisi ilgiyle izlenirken büyük alkış aldı.
Semazen gösteriminin ardından İnsan Hakları ile ilgili video dinleyicilere izlettirilirken konferansın açılış konuşmasını Çan MYO Pazarlama ve Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Topluluğu Başkanı Önder Gözütok'un ÇOMÜ'de Bölüm Temsil Klibinde bulunduğundan dolayı Başkan Yardımcısı Anıl Can Us yaptı. Us konuşmasında Pazarlama ve Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Topluluğu olarak düzenlediğimiz ilk etkinliğimize hoş geldiniz. Yeni kurulduk. Kısa zamanda büyüdük ve büyümeye de devam ediyoruz. Topluluk olarak amacımız; Gerek öğrenciler arasında ki diyalogun kurulması gerekse de Çan'da yaşayan vatandaşlar ile okulumuz arasında bir köprü oluşturmaktır. Bunun yanı sıra önümüzde ki dönemde yapacak olduğumuz anket ve çalışmalar ile Çan'ın Sosyal ve Ekonomik durumunu da inceleyeceğiz. Tek bir amaç için değil herkesin bir arada bulunacağı amaçlar ve çalışmalar için buradayız. Bizim için biz kavramı tüm Çan MYO Öğrencileridir. Değerli Misafirler; Unutmayın ki üniversitede öğrenim gören her öğrenci en az iki sene boyunca Çan'da ve bu süre içerisinde ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü ilçemizden karşılıyor. 1455 kişilik nüfus az bir nüfus olmamakla birlikte ilçemize hem maddi hem de manevi açıdan gelir kaynağıdır. 1455 öğrenci yeni bir kültürdür. 1455 öğrenci yeni adettir, Örftür ve Çan'ın 1455 farklı noktaya tanıtımıdır. Bunları unutmayalım. Okul içerisinde öğrenci arkadaşlarımız ile birlik bütünlüğü sağlamak istiyoruz. Üniversite içerisinde sen ya da ben olmadan öğrenci arkadaşlarımız ile ortak hareket etmek istiyoruz. Çan esnafı zaten şu anda üniversiteli öğrencilerden destek alıyor. Ancak bu neden daha çok olmasın? Neden hem Çan'lı esnaflarımız hem de Üniversiteli arkadaşlarımız kazanmasın? Biz Halk ile öğrenci arasında yer alan soğuklukları kaldıracağız. Bunun için buradayız. Ne gerekiyorsa da gerekli adımları atacağız. Bu düşünceler doğrultusunda okulumuzda yer alan farklı bölümler ile ilgilenen ve farklı topluluklara danışmanlık eden 10 Öğretim Görevlimiz bizlerle beraberler. Bu hocalarımız Danışman Hocamız; Öğr. Gör. Nurşen Yılmaz, Hukuk Danışmanımız Öğr. Gör. İdil Elver, Etik Danışmanımız Öğr. Gör. Celal Kamacı, Sanat Danışmanlarımız Öğr. Gör. Hilal Yaman Taşkıran-Öğr. Gör. Ayhan Taşkıran, AR-GE Danışmanlarımız Öğr. Gör. Erdem Gündoğdu, Öğr. Gör. Sevcan Turan, Öğr. Gör. İdil Elver, Öğr. Gör. Ercüment Köksal, Öğr. Gör. Elvan Deniz yer almaktadır. Onlara buradan sizlerin huzurunda teşekkürü bir borç biliriz. Bunun yanı sıra Pastel Piksel Reklam Ajansı Marka ve Tasarım Danışmanımız, Fetheden Adımlar DNA Dans Akademisi Sanat Danışmanlığımızı, Çan Medya Grubu Medya Danışmanlığımızı ve Felsebiyat Dergisi'de Görsel İletişim Danışmanımızdır.
Bugün burada her kesimden büyüğümüz bulunmakta. İşte bizde bunu her zaman sağlayıp Çan İçin neler yapabiliriz? Ya da nerede eksik yapıyoruz bunu tartışmalı ve çözümler üretmeliyiz. Sözlerimin sonuna gelirken bizlere her zaman destek veren Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman Kuzu'ya, Okul Müdürümüz Doç. Dr. Özcan Özen'e, Topluluğumuz içerisinde bir takım görevler alarak bizlere her konuda destek sağlayan Danışman Hocalarımıza, Bugün Bizlerle olan Diğer Topluluk Başkanlarımıza, Pastel Piksel Reklam Ajansı'na, Fetheden Adımlar DNA Dans Akademi Organizasyon'a, Felsebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Arda Özgüven ve Ekibine, Çan Medya Grubu'na, Kardelen Çiçekçilik Ceyhun Atmaca'ya, Asya Börek Salonu Gülnaz Yıldız Demircan'a, Derya Yörükcü'ye, Ada Fırını çalışanlarına ve Onur Erten'e, Çikolata Dünyası'na, Konak Market yetkililerine ve öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizler halk ile üniversite öğrencisi arasında ki soğukluğu eritmek için çabalıyoruz. İstiyoruz ki Çan kazansın istiyoruz ki buraya gelen öğrenci sosyal ve ekonomik açıdan 2 yıl boyunca burada rahat ve Çan'a bir şeyler kazandırarak kalsın. Biz Çan ve Üniversite ile ilgili tüm güzel fikirlere daima açığız. Buradayız. Bizler açısından önemli olan bugün yanımızda olduğunuz için herkese teşekkür ederim sağ olun. dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan da konferansta Çan'da uzun yıllardır faaliyet sürdüren Meslek Yüksekokulumuz özellikle son iki yıldır hızlı bir trend yakaladı. Bu tür etkinlikler de yükselen bu trendin çok açık bir göstergesidir şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Özcan Özen de yaptığı konuşmada Sabah bir seminer gerçekleştirdik. Öğleden sonra bu konferansta bir aradayız. Okulumuzdaki diğer öğrenci gruplarının önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri faaliyetleri göz önünde bulundurarak önümüzdeki dönem muhtemeldir ki, her hafta Çarşamba günlerinin öğleden sonralarını sadece bu faaliyetler için ayırmamız gerekecek dedi.
Gelişmişlik-Az Gelişmişlik Ekseninde İnsan Hakları Pratikleri konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Doç.Dr. Hikmet Yavaş özgün ifadelerle insan haklarının günümüzde ve özellikle kentlerde nasıl yansıdığını, bu haklara riayeti, karşılıklı olarak az gelişmiş ya da gelişmiş toplumlardaki haklara bakışı, bunun mevzuata yansımasını, anayasalarımızdaki hakların durumunu ve bu yönüyle 1982 Anayasası'nı, insan haklarının bizim anayasamızda ne şekilde ele alındığını, hakların vatandaşların ne şekilde uygulandığını anlatırken Çan MYO Müdürü Özcan Özen konferansın bitiminde konuşmacı Doç.Dr.Hikmet Yavaş'a çiçek verdi.
YORUMLAR