Reklam

ŞADAN DOĞAN ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Biga’da Bademlik Mahallesi’nde 31 Ağustos Cumartesi günü Şadan Doğan’ın dostları tarafından yapılan ve açılışı yapılan Şadan Doğan Çeşmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edildi.

ŞADAN DOĞAN ÖLÜMSÜZLEŞTİ
14 Eylül 2024 - 11:33
Tescil Belgesi 12 Eylül Perşembe günü ofisinde Şadan Doğan’a teslim edildi. Teslim töreninde konuşan çeşmenin mimarisi Ali Demirkol, “İşlevsel olan bu yapıt  belki Türkiye’deki modern şadırvan sanat eseri gibi kayıt edilerek ilk kabul edilmiş ürün olabilir. Hatta direkt yapılan şahsın ismi ile tescillenen ilk sanatsal çalışma da olabilir düşüncesindeyim. Bu kayıt arşivlenerek yapılan ürün 70 yıl süreyle koruma altına alınır. 70 yıl sonra bir mihenk taşı aranan, kullanılan bir durumda olursa evrensel bir yapıt olarak kabul edilerek dünyaya mal edilir.

Bu yapıt tescillendikten sonra Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu denilen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle oluşturulmuş bir kanun tarafından korunur. Bu belge sanatı ve sanatçıyı korumak amacıyla Kültür Bakanlığı tarafından bir doğrulama kodu ile sanat eseri olarak kabul edilen eserlere verilir. Bu benim 141. eserimdir. Tüm emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür eder, Şadan beye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Şadan Doğan; “Arkadaşlarım, dostlarım beni çok duygulandırdınız. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bademlik Mahallemize yeni çesmemiz hayırlı olsun.” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Biga Çarşamba Postası
https://bigacarsambapostasi.com/sadan-dogan-olumsuzlesti/

YORUMLAR

  • 0 Yorum