Reklam

Şehit Öğretmenler Unutulmadı

Şehit Öğretmenler Unutulmadı
22 Kasım 2012 - 21:09

Şehit Öğretmen Engin Eker'in Çan'daki ailesini dün  evlerinde  ziyaret eden adını taşı-yan ortaokulun  Müdürü Halil İbrahim Kırmış, Din Kültürü Öğretmeni Süleyman Üstün ve Türkçe Öğretmeni Ceyhan Çetindağ ve okulun 40 öğrencisi şehit öğretmenimizin annesi Feride Ekerin elini öptüler. Abisi Nail Eker ve Nail Eker'in eşi Meryem Eker’e de taziyelerini sundular.

      Şehit Engin Eker Ortaokulu Müdürü Kırmış,  öğretmenler Üstün, Çetindağ ve öğrenciler daha sonra şehit öğretmenimizin annesi Feride Eker ve abisi Nail Eker ile birlikte Çan Şehir Kabristan’ına gittiler. Şehit Öğretmen Engin Eker’in kabrinin başında Din Kültürü Öğretmeni Süleyman Üstün dua ettirdi. Okul Müdürü Halil İbrahim Kırmış da şehit öğretmenimizin kabri başında öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada “Bir değerli öğretmenimiz olan Engin Eker’i bu topraklar için şehit vermiştik. Bugün de kabri başındayız. Şu anda biz çok rahat bir şekilde yaşıyorsak bu şehitlerimizin sayesindedir. Sizlerin bu andan alacağınız en büyük ders, ülkemiz için şehit olanları unutmamak, bizden sonra geleceklere de çok güzel ve huzurlu bir ülke bırakmaktır. Bunun için ne gerekiyorsa yapmak, çalışmak, bu ülkeye iyi hizmet etmektir. Bugünden sonra şöyle düşüneceğiz; ben, çalışmak zorundayım, çalışmalıyım. Ailem için, özellikle de vatanım için çalışmalıyım, demeliyiz. Bunlar her zaman aklımızda olsun” dedi.

      Şehit Engin Eker Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Halil Şık, Sosyal Bilgiler Öğretmeni İbrahim Yıldız ve Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Gezek ile 12 öğrenci Şehit öğretmenimiz Emin Aydın'ın Maltepe Köyü'ndeki evini ziyaret ettiler. Öğrenciler şehit öğretmenimizin babası Hüseyin Aydın ve annesi Zekiye Aydın ‘ın  ellerini öperek taziyelerini ilettiler. Şehit Engin Eker Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Aydın ailesinin fertleriyle birlikte kabristana gide-rek Şehit Öğretmenimiz Emin Aydın'ın kabri başında dua ettiler.



YORUMLAR

  • 0 Yorum