Reklam

Türköne Çan'da Konferans Verdi

Türköne Çan'da Konferans Verdi
01 Mart 2013 - 00:07

Çan Belediyesi önderliğinde 28 Şubat 2013 Perşembe akşamı saat 20.00'de Çan Belediyesi Düğün Salonu'nda Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne tarafından gerçekleştirilen “ 28 Şubat Son Darbe” konulu konferansa Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Vali Yardımcısı Canan Hançer Başktürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, Çan Kaymakamı Yakup Tat, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sercan Canbaz ve Çan Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, Kale Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Gula, Çan MYO Müdürü Doç. Dr. Özcan Özen , Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları'nın Başkan ve Yöneticileri, Siyasi Parti Başkanları ile Çan Halkı Katıldı.

Çan Belediyesi tarafından organize edilen Konferans Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından duygu ve düşüncelerini açıklamak üzereye sahneye gelen Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu “Bizler fiziki belediyecilik anlayışından çok sosyal belediyeciliğe önem veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz Ramazan Etkinlikleri, Yaz spor okulları, seminerler gibi faaliyetlerle sosyal belediyecilik görevimizi Siz Değerli Çan Halkı için yerine getiriyoruz. İşte Mümtaz'er Tüköne beyefendinin 28 Şubat süreci ile ilgili gerçekleştireceği konferans ta bunun bir örneğidir. Ve inşallah 26 Nisan'da da Çan halkını Sayın Nihat Hatipoğlu ile buluşturacağız. 28 Şubat sürecinin en önemli tanıklarından biri buradayken bu konu ile ilgili konuşmak bana düşmez. Ben Sayın Türköne'ye bizleri kırmayıp buralara kadar geldiği ve fikirlerini Değerli Çan Halkıyla paylaştığı için şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

Sahneye gelen Prof. Mümtazer Türköne ise “ 28 Şubat Son Darbe ” konulu konferansında 28 Şubat sürecinde tanık olduğu olayları ve düşüncelerini anlattı. Daha sonra ise Çan halkının sorularını yanıtlayan Türköne'ye konferans sonrasında bir hediye takdim eden Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ise “Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne'ye Çan'a gelerek 28 Şubat ile ilgili fikirlerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum.” dedi. Konferans Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'nun Prof. Dr. Mümtaz Türköne'ye çiçek takdim etmesi ile sona erdi.



YORUMLAR

  • 0 Yorum