Reklam

"UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın politikaları Genel başkanı Dr. Yeşim Karadağ Srebrenitsa katliamının yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

 "UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"
11 Temmuz 2024 - 14:31
Karadağ yayınladığı mesajda; “Bugün, insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından birini, Srebrenitsa Katliamı'nın yıl dönümünü anıyoruz. 1995 yılında, Avrupa'nın kalbinde yaşanan bu trajedi, 8.000'den fazla Boşnak erkeğin ve çocuğun acımasızca katledilmesiyle sonuçlandı. Bu korkunç olay, insanlığın barış, adalet ve hoşgörüye olan ihtiyacını bir kez daha gözler önüne serdi.
Srebrenitsa'da hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anarken, onların anısını yaşatmanın en iyi yolunun, barış ve insan hakları için mücadele etmek olduğunu biliyoruz. Geçmişte yaşanan bu acıların bir daha tekrarlanmaması için, hep birlikte adaletin ve barışın savunucusu olmalıyız.
Bu vesileyle, Srebrenitsa'da hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Bosna-Hersek halkına bir kez daha başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerine yer verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum