Reklam

ÜRETİCİ VE KOOPERATİFLER PAZARI HAYATA GEÇİRİLDİ

Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Projesi kapsamında, Üretici ve Kooperatifler Pazarı hayata geçirildi.

04 Eylül 2021 - 13:04
Barbaros Mahallesi’nde kurulan Pazar, Çanakkale’de yeni bir model olurken, üreticilerin ürettikleri ürünler, doğrudan tüketici ile buluşacak. Aracı olmadan, üretici ile tüketicinin bir araya geleceği Harmanlık Üretici ve Kooperatifler Pazarı’nın açılışı ise geçtiğimiz gün yapıldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, açılış konuşmasında “Bizim hedefimiz dikkat çekmek, önderlik etmektir. Terleri toprakla yoğrulan bu insanların ürünlerini burada tüketici ile aşırı fiyatla karşılaşmadan tüketicinin elde etmesini hedefliyoruz” dedi.

Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Projesi kapsamında, kentte daha önce yapılmamış bir proje hayata geçirildi. Üretici ile tüketicinin doğrudan bir araya gelmesinin önü açılırken, Harmanlık Üretici ve Kooperatifler Pazarı da kapılarını Çanakkalelilere açtı. Barbaros Mahallesi’nde, Atam Kreş’in hemen arkasındaki alanda kurulan Pazar alanının üzeri açık olurken, üreticiler tezgahlarda ürettikleri ürünleri doğrudan Çanakkaleliler ile buluşturdular.

Pazar alanının açılışı ise Cumartesi günü, saat 10.00’da gerçekleşti. Açılışa, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Baro Başkanı Av. Soner Aydın, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Ayanık, Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, muhtarlar, belediye ve il genel meclisi üyeleri, belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı.
Pazar alanında kadın-erkek tuvaletleri, Zabıta bürosu ve depo da bulunuyor.

“KOOPERATİFLER VE ÜRETİCİLERİMİZ ÖNEMLİ”
Açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Kooperatifler ve üreticilerimiz önemli. Bütün ildeki kooperatiflere yer verdik. Kooperatifler çok önemli. Hep Hollanda örneği veririz. Oradaki üretimlerin, büyük bir bölümünü kooperatifler yapar. Kooperatifler kanalıyla üretim yapılır o yüzden üreticinin derdi yoktur. Gübreyi alabilecek miyim gibi bir derdi olmaz. Üretim yapılır ve kooperatife teslim edilir.
“ÜRETİCİ İLE TÜKETİCİYİ BİREBİR KARŞI KARŞIYA GETİRMEK ÖNEMLİDİR”
Üretici ile tüketiciyi birebir karşı karşıya getirmek önemlidir. Terleri toprakla yoğrulan bu insanların ürünlerini burada tüketici ile aşırı fiyatla karşılaşmadan tüketicinin elde etmesini hedefliyoruz. Aynı zamanda kentsel tarıma önem veriyoruz. Atalık tohumlarımızı muhafaza ediyoruz. Üretiyoruz, geliştiriyoruz. Bizim hedefimiz dikkat çekmek, önderlik etmektir. İnsanlar mutlu. İnşallah başarılı oluruz. Önder oluruz” dedi.

“YAPILAN İŞİ ÇOK KIYMETLİ BULUYORUZ”
Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İsmail Kaya, “Yapılan işi çok kıymetli buluyoruz. Çanakkale üretim noktasında, Türkiye’de çok kıymetli bir iş yapıyoruz. Bu tarz bir üretim pazarının en çok Çanakkale’ye yakıştığını düşünüyoruz. 100 küsür tane ürünün bir arada yetiştiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Üretimini yapmış olduğumuz ürünlerde en zorlandığımız kısım pazarlama noktasında. Üreticinin cebine giren ve tüketicinin cebine giren makas açıldığı için bizim sıkıntılarımız var. Bu Pazar farkındalık yaratacaktır. Umuyorum ki tüketicilerimiz daha hesaplı ürünlere ulaşacaklar” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum