Reklam

Yenilenebilir Enerji Çalışmaları Masaya Yatırıldı

Yenilenebilir Enerji Çalışmaları Masaya Yatırıldı
03 Mayıs 2017 - 17:13

“İşini Güneşe Dön” Projesi kapanış toplantısı ve Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri konferansının ilk gün etkinliğine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Troya Çevre Derneği Başkanı Oral Kaya, İşini Güneşe Dön Proje Koordinatörü Sevil Turan, ilgili bakanlık yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren İşini Güneşe Dön Proje Koordinatörü Sevil Turan; “İklim değişikliğinde mücadele adına böyle bir projeye başladık. Projenin ana faaliyet alanlarından biri sektörle, yönetim alanlarında gençlik istihdamını sağlayabilmekti. Uzun bir maraton oldu. Dünyada art arda gelen krizlerle başa çıkabilmek için insanların doğayla dost alternatif çözümler geliştirmesi gerekiyordu. Gelecek kuşaklara yaşanacak bir dünya bırakmamız gerekiyordu. İklimle dost bir sistemle bu işe başlamamız gerekiyordu. Günümüzde yaşadığımız iklim krizin en önemli sebebi ise fosil yakıtların kullanımına bağlı yüksek enerji tüketimiydi. Biz de gelecek kuşaklara bir borç olarak düşündük ve bu projeyi yaptık. Rüzgar ve güneş enerjisi üstüne dayanan bir enerji sistemini bizler oluşturabiliriz. Yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması için çalıştırmalar yaptık. Bir sene önce projemizi yürütmeye başladık. Hayal olarak başlayan çalışmalarda somut olarak çok yol aldık. Şu anda yavaş ama güvenli adımlarla ilerliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde ilgi alakanın daha da bu yönde artacağını düşünüyorum. Kooperatifçilik ile bu konunun ilerlemesi daha fazla mümkün” dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise proje çalışmalarını kutlayarak başladığı konuşmasında Çanakkale Belediyesinin de yenilenebilir enerji konusuna hassasiyetle yaklaştığını kaydetti. Başkan Gökhan, “Bu etkinliği düzenleyen Yeşil Düşünce Derneği ve Troya Çevre Derneği´ne teşekkür etmek istiyorum. Ve İşini Güneşe Dön projesi için ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. Projenin adı çok güzel “İşini Güneşe Dön” projesi. Aslında şimdi yüzümüzü de güneşe dönmemiz gerekiyor. Çanakkale Belediyesi olarak biz yıllardan beri hassasiyetli bir şekilde bu konulara yaklaşıyoruz. Çok önemsiyoruz. Çünkü doğanın korunması gereken en önemli illerden biri Çanakkale´dir. Orman varlığımız yüzde 56 oranındadır. Yapılaşma anlamında bozulmamış bir ilde yaşıyoruz. Tarım alanlarımız olabildiğince korunmakta. Adalarıyla, deniziyle çok önemli bir ildeyiz. Dolayısıyla çevreyi korumak için mücadele ediyoruz” dedi. Başkan Gökhan, Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Projesi, Katı Atık Deponi Tesisi, Atık su Arıtma Tesisi, Solar Çamur Kurutma tesisi gibi Çanakkale Belediyesinin çevreci projelerinden de söz ederek, çevre konusunda projelerin hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından “İşini Güneşe dön” projesinin kapanışına özel film gösterimi gerçekleştirilirken, proje katılımcılarına sertifikalarının takdimi yapıldı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum